Aktuality

Daň matiek – 12.5.2024

Deň matiek1

Milé mamy, babky, prababky…

druhá májová nedeľa už tradične patrí Vám, všetkým mamám. Tento rok si Deň matiek pripomenieme v nedeľu 12. mája.

Byť mamou  je najkrajšie poslanie v živote každej ženy. Mama, je slovo síce krátke, ale milé a láskavé. Slovo, ktoré sa každé batoľa naučí vysloviť ako prvé. Je ospievané v poézii, zhmotnené v umení a navždy zachované v každom srdci. Mama – to je láska sama, prevtelená do ženy, je to láska, ktorá nás sprevádza celým životom. Deň matiek je príležitosťou poďakovať za všetku tú vrelú lásku, za nehu a starostlivosť, ktorou každá matka zahrňuje svoje deti, za opateru a nekonečnú trpezlivosť a obetavosť.

Dnes, keď starší i mladší s dojatím a láskou spomínajú na svoje dobré starostlivé matky, keď sa milým slovom a kytičkou kvetov prihovárajú muži svojim ženám a matkám, keď deti sa tajne tváriac vyťahujú z úkrytov vlastnoručne zhotovené darčeky, aby nimi prekvapili matky.

Dovoľte mi odovzdať vám k vášmu sviatku – Dňu matiek srdečný pozdrav a blahoželanie. Láska má veľa podôb, tá najväčšia je láska materinská. V mene tejto lásky sa vám prihováram, milé mamičky. Spája vás poslanie darkyne života a spoločné šťastie materinské. Len matka pozná ten krásny pocit keď pri svojom srdci pociťuje ozvy nového života. Tú nevýslovnú radosť, keď si túli k sebe krehké tielko, ktorému darovala život a srdce sa jej rozochvieva šťastím.

Milé mamy, matky, mamičky! K dnešnému sviatku vám želám veľa zdravia, šťastia, vnútornú pohodu, pracovné úspechy, pokojný a dlhý život, naplnenie všetkých vašich snov a nádejí. porozumenia v rodinnom kruhu a aby ste zo svojich detí a zo svojich vnúčat mali vždy radosť.  Ak sa vo vašich očiach niekedy kvôli nim objavia slzy, nech sú to len slzy šťastia a radosti. Prajem vám, aby ste vždy mali koho pohladiť a aby mal vždy kto pohladiť vás!

Vaša primátorka

Ľubica Balgová

Galéria